Sol, vind och...

Var vattensmart, spara på vattnet och hjälp oss att undvika vattenrestriktioner och bevattningsförbud om det blir torra somrar.

2017 var ett torrt år med låga grundvattennivåer i stora delar av Sverige. I stora delar av landet var det vattenbrist och det infördes bevattningsförbud. Även i Falkenberg hade vi låga grundvattennivåer och för att inte tvingas att utfärda restriktioner på användningen av dricksvattnet arbetade vi tillsammans med kommunen kring en ”vattensmart” kampanj.

Målet med kommunikationen var att informera Falkenbergarna till att tänka mer vattensmart kring användandet av dricksvatten. Vid bland annat campingar, offentliga toaletter och duschar vid stränderna kunde man hitta blåa klistermärken med text som “Njut vattensmart”, “Blå blå vindar och …”, “Sol, vind och …”. Texterna är kopplade till låtar där ordet vatten förekommer, ett fyndigt sätt att visa på vattnets värde.

Men, att vara vattensmart handlar om mer än att bara spara på vattnet. Vi kommer därför att fortsätta kampanjen under 2018 med ett större helhetsgrepp.

Bonusklipp